Dr. Erkan DANACI
Selçuk Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden 1991 yılında mezun olmuştur. Selçuk Üniversitesi Fen bilimleri Enstitüsü Elektrik-Elektronik Mühendisliği Anabilim Dalı’nda sırasıyla 1996 yılında Yüksek Lisans ve 2002 yılında Doktora çalışmasını tamamlamıştır.
1992-2000 yılları arasında Selçuk Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisli Bölümü Devreler ve Sistemler Teorisi Anabilim Dalı’nda Araştırma Görevlisi olarak çalışmıştır. 2000 yılında TÜBİTAK UME RF ve Mikrodalga Laboratuvarı’nda Araştırmacı olarak çalışmaya başlamıştır. 2007-2014 yılları arasında TÜBİTAK UME Stratejik Planlama ve İş Geliştirme Birimi Sorumluluğu görevini yürütmüş, bunun yanında 2011-2014 yıllarında arasında TÜBİTAK UME Müdür İdari Yardımcılığı görevine vekalet etmiştir. 2014 yılından itibaren TÜBİTAK UME RF ve Mikrodalga Laboratuvarında araştırmacı olarak çalışmakta ve 2020 yılından beri Laboratuvar sorumlusu görevini yürütmektedir.
TÜRKAK’da RF ve Mikrodalga ölçümleri konusunda denetçi olarak görev de almaktadır.
2011 yılında buyana EURAMET TC-IM Türkiye delegasyonu, 2020 yılından buyana EURAMET TC-EM RFSC Türkiye delegasyonu görevlerini sürdürmektedir.
2023 yılından beri de TÜBİTAK UME Dijitalleşme Çalışma Grubu Koordinatörlüğünü yürütmektedir.
Handan SAKARYA
Orta Doğu Teknik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü’nden 1992 yılında mezun olmuştur. Yüksek lisans eğitimini Kocaeli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü’nde tamamlamıştır.
1993 yılında TÜBİTAK UME’de DC Direnç Laboratuvarı’nda araştırmacı unvanıyla işe başlamıştır. DC direnç ölçümlerinde birincil ve ikincil seviye sistemlerin kurulması ve muhafazası konularında çalışmıştır. Endüstriye kalibrasyon ve test hizmetlerinin verilmesi, uluslararası ve ulusal DC direnç karşılaştırmalarında görev almıştır.
2012 yılından itibaren RF ve Mikrodalga Laboratuvarı’nda s-parametreleri ve RF gürültü ölçümü konusunda çalışmaktadır.
Aliye KARTAL DOĞAN
Orta Doğu Teknik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü’nden 1994 yılında mezun olmuştur. Yüksek lisans eğitimini Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü’nde 2001 yılında tamamlamıştır. Doktora derecesini ise Kocaeli Üniversitesi Fizik Bölümü’nden 2012 yılında almıştır.
1996 yılında TÜBİTAK UME’de Sıcaklık Laboratuvarı’nda araştırmacı unvanıyla işe başlamıştır. Sıcaklık ölçümlerinde birincil seviye standartların geliştirilmesi ve izlenebilirliğinin sağlanması, belirsizlik hesaplamalarının yapılması, farklı sıcaklık değerlerine sahip sabit nokta hücrelerini yapılması, geliştirilmesi ve karakterize edilmesi konularında çalışmıştır. Endüstriye eğitim, danışmanlık, kalibrasyon ve test hizmetlerinin verilmesi, uluslararası ve ulusal sıcaklık karşılaştırmaların organizasyonu ve sonuçlarının değerlendirmesini gerçekleştirmiştir. Ayrıca sıcaklık alanında TÜRKAK adına teknik uzman olarak denetçilik görevlerini gerçekleştirmiştir. Sıcaklık alanında uluslararası ve ulusal birçok projede hem yürütücü hem de katılımcı olarak çalışmasının yanı sıra 2011 yılına kadar ülkemizi EURAMET TC-12, IMEKO TC12, CCT (The Consultative Committee for Thermometry) Sıcaklık Danışma Kurulu’nda temsil etmiş olup, CCT Çalışma Grubu 3 ve Çalışma Grubu 6’da sıcaklık ölçümlerinde belirsizlik hesaplamaları ve nem ölçümleri alanında temsil etmiştir.
Aralık 2014 itibari ile RF ve Mikrodalga Laboratuvarı’nda çalışmaya başlamış ve RF güç ölçümleri konusunda çalışmakta ve TÜRKAK teknik uzmanı olarak hizmet sunmaktadır.
Ömer TÜRKAN
1976 Beyşehir Doğumludur, Üniversite eğitim hayatına 1995 yılında Malatya İnönü Üni. Kontrol Sistemleri Teknolojisinde başlayıp, Doğu Akdeniz Üni. Bilgisayar Programcılığı 2002, Doğu Akdeniz Üni. Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri (Lisans) 2004, Sakarya Üni. Bilişim Teknolojileri (YL) 2023 yılında mezun olmuş ve şuan İstanbul Üni. Yönetim ve Bilişim Sistemleri (Lisans), Kocaeli Üniv. Bilişim Sistemleri Teknolojisi (YL-Tezli) ile devam etmektedir.
Profesyonel İş hayatına 1997 yılında Türkiye’de Teknik Destek/Fabrika Bilgisayar Montaj ile başlayıp, 2004 yılında mezun olduktan sonra Yazılım geliştirici olarak devam etmiştir.
Askerliği Konya 3.Ana Jet üssünde Hava Muhabere ve Ulaştırma Teğmen olarak yapmıştır.
2007 yılından itibaren 9 yıllık Amerika serüveninde Illınois Ticaret ve Ekonomik Fırsatlar Bakanlığı, Statefarm, IllinoisWorknet, ITandTV, T-TECH Tecnology vb şirketlerde Uygulama/Yazılım Geliştirici ve Teknik Analist olarak çalışmış 2016 yılında Türkiye'ye gelmiş, İstanbul Dünya Ticaret Merkezi ve YTÜ Teknopark‘da şahıs ve LTD şirketleri kurarak RobASIST (Robot Asistan) projesiyle girişimcilik serüveni devamında özel bir şirkette Bulut yazılım bölümü yöneticisi olarak çalıştıktan sonra TÜBİTAK UME AR-GE Destek ve Bilgi Sistemleri biriminde Araştırmacı olarak çalışmaya başlamıştır.
Şuan RF-Mikro Dalga Lab.'ında Uzman Araştırmacı olarak görevine devam etmektedir.
Mithat ÖZDİNGİŞ
2000 yılında başladığı Akdeniz Üniversitesi Teknik Bilimler M.Y.O. Elektronik Haberleşme Teknolojileri bölümünden 2002 yılında onur öğrencisi olarak mezun olmuştur. Uluslararası Türk-Kazak Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği lisans eğitimini onur öğrencisi olarak tamamladıktan sonra başladığı Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyomedikal Mühendisliği bölümünden tezli yüksek lisans derecesi almıştır.
2004 yılında TÜBİTAK UME Empedans Standartları Laboratuvarında elektronik teknisyeni olarak çalışmaya başlamış, 2012-2014 yılları arasında RF ve Mikrodalga Laboratuvarında, TSK, savunma sanayi kuruluşları, kamu ve özel sektör firmalarına ait cihazların RF güç ölçümleri ile yurtiçi ve yurtdışı projelerde elektronik tasarım ve yazılım işleri üzerine çalışmalar yapmıştır.
2014 yılında kurulan Medikal Metroloji Laboratuvarı’nda elektronik devre tasarımları, yazılım ve kalibrasyon hizmetlerinde çalışmıştır. Elektronik tasarım ve yazılım paketlerini yürüttüğü portatif ultrasonik güç ölçer cihazıyla patent almıştır. Ultrasonik alan karakterizasyonu üzerine tez çalışması ve yayınlar yapmıştır.
Medikal Metroloji ultrasonik frekans çalışmaları sonrasında RF ve Mikrodalga Laboratuvarı’nda RF güç ölçümleri ve laboratuvarın katılmış olduğu projelerde 2024 yılından itibaren çalışmalarına devam etmektedir.
TÜBİTAK UME’nin farklı laboratuvarlarındaki birincil ve ikincil seviye ölçüm sistemlerinin kurulması ve iyileştirilmesine yönelik çalışmalarda, uluslararası karşılaştırmalar ile TÜBİTAK UME’nin verdiği kalibrasyon ve test hizmetlerinde görev almıştır.
Düşük, orta ve yüksek seviye programlama dillerinde deneyime sahiptir. Nesne yönelimli programlama dilleri ve gömülü sistem programlama dilleri ile uygulamalar yapmıştır. Otomatik ölçüm sistemleri, elektronik devre tasarımı ve üretimi ve gömülü sistemler için otomasyon yazılımları konusunda Ar-Ge elemanı olarak çalışmalarını sürdürmektedir. RF ve mikrodalga güç ölçümleri, ultrasonik güç ölçümleri ve ultrasonik alan karakterizasyonu ölçümleri konusunda uzmandır.
Katıldığı mesleki sertifikasyon programlarından yazılım, elektronik devre üretimi, elektronik tamir ve bakımı, metrolojik kalibrasyon ve test süreçleri konusunda sertifikaları bulunmaktadır.
Uluslararası hakemli dergilerde yayınları bulunmakta olup “Travel Award Medical Measurements & Applications Conference, 2019, İstanbul,Turkey “ ödülünü almıştır.
Murat ARSLAN
Karadeniz Teknik Üniversitesi Beşikdüzü Meslek Yüksek Okulu Elektronik ve Haberleşme Bölümünden 2010 yılında derece ile mezun olmuştur.2010 ile 2011 yılları arasında Cep telefonu dağıtımı yapan bir firmada cep telefonu onarım teknikeri olarak çalışmaya başlamıştır.2012 yılında askerlik hizmetinden dolayı görevi bırakmıştır. Askerlik hizmetini yapmıştır.
2013 yılında Siemens telefon santralleri kurulumu ve zayıf akım çözümleriyle ilgili 2017 yılına kadar teknik servis biriminde çeşitli projelerde bulunmuş ve katkı sağlamıştır.
2017 yılında RF ve Mikrodalga Laboratuvarı’nda çalışmaya başlamış, mikrodalga güç, birincil ve ikincil seviye güç algılayıcısı kalibrasyonları, S parametre ve hesaplanabilir empedans standartlarının ölçümlerini yapmaktadır.