-A +A

Laboratuvar Çalışanları

Mine BİLSEL (Laboratuvar Sorumlusu)

Lisans eğitimini Fatih Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü’nde 1989 yılında tamamlamıştır.  1993 yılında TÜBİTAK Kimya Enstitüsü’nde araştırmacı olarak göreve başlamış ve 2002 yılında TÜBİTAK UME’ye geçmiştir. Organik Kimya Laboratuvarı’nda kimyasal metroloji kapsamında çevre ve gıda örneklerinde organik analitlerin tayinine yönelik analitiksel metot geliştirme, metot validasyonu, organik maddelerin saflık tayinleri konusunda çalışmaları bulunmaktadır. Avrupa Metroloji Araştırma Programı (EMRP) projelerinde ve uluslararası karşılaştırmalarda yer almıştır. Uluslararası bilimsel dergilerde yayınlanmış 10 adet makalesi bulunmaktadır. TÜBİTAK UME Organik Kimya Laboratuvarı’nda halen uzman araştırmacı olarak görev yapmaktadır.

 

Dr. Simay GÜNDÜZ

Lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü’nde 2003 yılında, Prof. Dr. Turan ÖZTÜRK danışmanlığındaki yüksek lisans çalışmasını ise 2005 yılında tamamlamıştır. 2005 yılında TÜBİTAK UME Kimya Grubu Laboratuvarlarında araştırmacı olarak göreve başlayan Gündüz, “3-Hidroksiflavon temelli organik ve polimerik floresans sensörlerin geliştirilmesi” başlıklı doktora çalışmalarını İstanbul Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Kimya doktora programında 2013 yılında tamamlamıştır. Temel çalışma alanları organik sentez ve karakterizasyon, NMR ile yapı tayini, organik moleküllerde saflık tayinleri (qNMR, GC-FID, GC-MS, HPLC, LC-MS), gaz kromatografisi yöntemleri  (GC-FID, GC-MS, GC-IDMS)’dir. TÜBİTAK UME Organik Kimya Laboratuvarı’nda halen uzman araştırmacı olarak görev yapmaktadır.

 

Adnan ŞİMŞEK

Adnan ŞİMŞEK, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü’nden 1993 yılında mezun olmuştur. Yüksek lisans eğitimini Kocaeli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nde tamamlamıştır.

1997-2006 yılları arasında Bayer Türk Kimya San. Ltd. Şti. firmasında kalite kontrol laboratuvarında çalıştıktan sonra Kasım 2006 yılında TÜBİTAK UME Kimya Grubu Laboratuvarları’nda araştırmacı unvanıyla işe başlamıştır. Organik Kimya Laboratuvarı’nda izotop ölçümleri alanında ulusal ve uluslararası (EMRP) projelerde ve TÜBİTAK UME endüstriyel hizmetler kapsamında deney hizmetlerinin verilmesi çalışmalarına katılmıştır. Balda d13C/12C, suda 18O/16O ve 2H/1H izotop oranları tayini alanında çalışmaları mevcuttur. Ayrıca yeterlilik testleri kapsamında ketçapta sodyum benzoat ve potasyum sorbat miktarının belirlenmesi çalışmalarında bulunmaktadır. Türkiye’nin ilk Sertifikalı Referans Malzeme üretimi ve sertifikalandırılması projelerinde araştırmacı olarak çalışmaya devam etmektedir. Bununla birlikte kurumda verilmekte olan “Metodun Geçerli Kılınması” ve “Kimya için Metroloji” (Training Metrolgy in Chemistry-TrainMiC) eğitimini vermektedir. Araştırmacı olarak TÜBİTAK UME Organik Kimya Laboratuvarı’nda görevine devam etmektedir.

 

Besim İNAN

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tatvan Meslek Yüksek Okulu Elektrik Teknikerliği Bölümü’nden 1999 yılında mezun olmuştur.

1999-2003 yılları arasında Ahlat Büyük Selçuklu Otel’de Teknik Servis ve Personel sorumlusu olarak çalışmıştır. 2005-2009 yılları arasında değişik iş yerlerinde Güvenlik görevlisi olarak çalışmış olup, 2009-2012 ylları arasında TÜBİTAK UME’de aynı görevde bulunmuştur. Görev esnasında ayrıca bir süre Ulusal Marker Saha Denetim görevini de yürütmüştür. Ağustos 2012 yılında TÜBİTAK UME’de Kimya Laboratuvarları’nda teknisyen unvanı ile işe başlamıştır. Akaryakıtlar için Ulusal Marker Sisteminin Geliştirilmesi ve Sürekli Güncellenmesi Projesi kapsamında teknisyen unvanı ile Ulusal Marker Saha Denetim görevini yürütmektedir.

 

Esra ÖZKAN

Esra ÖZKAN lise eğitimini Lafarge Aslan Çimento Endüstri Meslek Lisesi Kimya Bölümü’nde 2001 yılında, Önlisans eğitimini Kocaeli Üniversitesi Boya Teknolojisi Programı’nda 2004 yılında tamamlamıştır. 2004-2007 yılları arasında DYO Boya Fabrikaları San. Ve Tic. A.Ş. de Hammadde Girdi Kontrol ve Ürün Kalite Kontrol Teknisyeni olarak çalışmıştır. 2007 yılında TÜBİTAK UME Kimya Grubu Laboratuvarları’nda teknisyen olarak işe başlamış olup halen Organik Kimya Laboratuvarları’nda Uzman Teknisyen olarak görev yapmaktadır.

 

Gökhan BİLSEL

Lisans eğitimini Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Fizik Mühendisliği Bölümü’nde 1991 yılında tamamlamıştır. Marmara Üniversitesi Fizik Bölümü’nde yüksek lisans öğrenimine başlayan Bilsel, “Thermal Desorber Cihaz İmalatı ve Ortam Havasında TD-GC/MS analizleri” başlıklı yüksek lisans tezini 1997 yılında bitirmiştir. 1992 yılında TÜBİTAK Kimya Enstitüsü’nde araştırmacı olarak göreve başlamış ve 2003 yılında TÜBİTAK UME’ye geçmiştir. Burada kütle spektrometresi ile karakterizasyon, yapı tayini ve saflık analizleri (GC, HPLC, GC-IDMS, LC-IDMS) üzerine çalışmaktadır. 2005 - 2007 yılları arasında gerçekleştirilen “Biyokimyasal Testlerin GC, LC/MS ile yapılabilmesi ve bu yöntemler için test kitlerinin geliştirilmesi” ile halen devam etmekte olan “Akaryakıtlar için Ulusal Marker Geliştirilmesi” projelerinde görev almıştır. Çevre ve gıda örneklerinde organik analitlerin tayinine yönelik analitiksel metot geliştirme ve metot validasyon çalışmalarına katılmıştır. Avrupa Metroloji Araştırma Programı (EMRP) projelerinde ve uluslararası karşılaştırmalarda görev almıştır. Uluslararası bilimsel dergilerde yayımlanmış 15 adet makalesi bulunmaktadır.

 

Hasibe YILMAZ

Lisans eğitimini Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Kimya Öğretmenliği Bölümü’nde 2006 yılında tamamlamıştır. 2007 yılından bu yana TÜBİTAK UME Organik Kimya Laboratuvarı’nda görev almaktadır. Temel çalışma alanları gaz kromatografisi (GC-MS, GC-IDMS, GC-FID) yöntemleri ile uçucu yağ analizleri, yağ asitleri analizleri, organik madde saflık tayinleri, Karl Fischer cihazında nem tayini, TGA analizleri, HPLC, LC-MS ölçümleridir. Organik kimya grubunda farklı ulusal ve uluslararası (EMRP) projelerde, referans malzemelerin üretimi ve sertifikasyonunda, uluslararası karşılaştırmalarda görev almıştır. Organik Kimya Laboratuvarı’nda halen araştırmacı olarak görev yapmaktadır.

 

Dr. İlker ÜN

1979 yılında Gebze’de doğmuştur. Lisans eğitimini 2002 yılında Kocaeli Üniversitesi Kimya Bölümü’nde, yüksek lisansını ise 2005 yılında Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü (GYTE) İnorganik Kimya Ana Bilim Dalı’nda tamamlamıştır. Doktora derecesini 2012 yılında GYTE Kimya Bölümü’nden almıştır.

GYTE’de 2005-2009 yılları arasında araştırma görevlisi, 2009-2012 yılları arasında ise uzman olarak görev yapmıştır. Ekim 2012 tarihinden itibaren TÜBİTAK UME’de ulusal marker projesi kapsamında uzman araştırmacı unvanı ile çalışmaktadır. Araştırma ilgi alanları nükleer manyetik rezonans spektroskopisi, kantitaif NMR hesaplamaları ve küçük molekül sentezidir. Organik kimya grubunda değişik ulusal ve uluslararası (EMRP) projelerinde ve TÜBİTAK UME endüstriyel hizmetler kapsamında görevler almıştır. Türkiye’nin ilk sertifikalı referans malzeme üretimi ve sertifikalandırılması projelerinde çalışmış ve çalışmaya devam etmektedir. Uluslararası bilimsel dergilerde makaleleri bulunmaktadır.

 

Prof. Dr. Mehmet S. EROĞLU

Mehmet S. Eroğlu Marmara Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü’nde profesör olarak görev yapmaktadır. 1985 yılında Hacettepe Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü’nden mezun olmuştur. Aynı yıl TÜBİTAK- SAGE’de araştırmacı olarak çalışmaya başlamıştır. Yüksek Lisans derecesini Gazi Üniversitesi’nde 1988 yılında “Katı Yakıtlı Roket Motorlarına Yakıt Astarı Uygulaması” isimli tez yaparak almıştır. Hacettepe Üniversitesi Kimya Bölümü’nde Fizikokimya Anabilim Dalı’nda Polimer konusunda doktora yapmıştır. 1995 yılında tamamladığı doktora tezi yüksek enerjili poly(glycidylazide)’ın sentezi ve karakterizasyonu ve roket yakıtlarına uygulaması konusundadır. Tez çalışmalarını 1994 yılında TÜBİTAK MAM’a geçtikten sonra tamamladı. Daha sonra poly(glycidyl azide)’in değişik amaçlar için kullanılabilecek farklı kopolimerlerini sentezleyerek karakterizasyon çalışmalarını yapmıştır.1998 yılında University of Connecticut’ da “surface reorganization” ve “smart- biyomimmetic polimerik surfaces” yüzeyler hazırlanması konusunda doktora sonrası çalışmalar yürütmüştür. İlgi alanları akıllı ilaç taşıyıcı sistemler, çevreye duyarlı polimerik karışımlar ve ambalaj malzemeleri, nano-kompozitlerdir.

 

Muhiddin ÇERGEL

Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Mühendisliği Bölümü’nden 1984 yılında mezun olmuştur.Bazı özel ticari çalışmalardan sonra 1989 yılında Tübitak Marmara Araştırma Merkezi Kimya bölümünde araştırmacı olarak işe başlamıştır.1989-2001 yılları arasında Test ve Analiz Tanımlama gurubu Nükleer Manyetik Rezonans Laboratuarında çalıştı.

2001 temmuz-2012 Nisan arasında Yer ve Deniz Bilimleri Enstitüsünde IRMS ve GC-MS cihazlarında katı,sıvı ve gaz örneklerde uzman araştırmacı olarak duraylı izotop ölçüm çalışmaları yapmıştır.

Nisan 2012 tarihinden itibaren Tübitak UME de uzman araştırmacı ünvanı ile Organik Kimya gurubunda NMR laboratuarında  çalışmaktadır Türkiye’nin ilk sertifikalı referans malzeme üretimi ve sertifikalandırılması projelerinde çalışmış ve çalışmaya devam etmektedir.

 

Muzaffer KESKİNEL

Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Bölümü’nden 1995 yılında mezun olmuştur. Yüksek lisans eğitimini Kocaeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Kimya Bölümü’nde tamamlamıştır.

2007 yılında TÜBİTAK UME’ de Kimya Laboratuvarları’nda araştırmacı unvanıyla göreve başlamıştır. 

 

Murat COŞAR

Lise eğitimini Lafarge Aslan Çimento Endüstri Meslek Lisesi Elektronik Bölümü’nde, ÖN LİSANS eğitimini Akdeniz Üniversitesi Haberleşme Programında 1999 yılında tamamlamıştır. Eğitim sonrasında Telsim-Motorola GSM operatörüne alt yapı desteği veren Mobisis İletişim San. ve Tic. Ltd. Şti. ve Hobitel Telekominikasyon Gereçleri San. ve Tic. Ltd. Şti. firmalarında supervisor ve transmisyon sorumluluğu görevlerinde bulunmuştur. Askerlik hizmetini tamamladıktan sonra Avea GSM Operatörü’ne alt yapı desteği hizmeti veren A Telekom San. ve Tic. Ltd. Şti. firmasının helpdesk grubunda çalışmıştır. Sonrasında Feba Elektronik İthalat ve İhracat Ltd. Şti. firmasının (NCR ve IBM firmasına bağlı cihazlara ait elektronik board) bakım ve onarım grubunda görev yapmıştır. 2006 yılından beri TÜBİTAK UME Kimya Laboratuvarları’nda teknisyen olarak görevine devam etmektedir.

 

Nihal KALKAN

Nihal KALKAN, Kocaeli Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Kimya Teknolojileri Bölümü’nden 2005 yılında mezun olmuştur.

2006 yılında TÜBİTAK UME’de Kimya Laboratuvarları’nda teknisyen unvanı ile işe başlamıştır. Kimya Grubu Laboratuvarlarında Ar-Ge, Stabilite ve Referans Laboratuvarı’nda görev yapmış olup, halen uzman teknisyen unvanı ile görevine devam etmektedir.

 

Recep ÇAPKIN

Lise eğitimini Can Gülmen Endüstri Meslek Lisesi Elektrik Bölümü’nde 2000, ön lisans eğitimini Muğla Üniversitesi Elektrik Bölümü’ nde 2003 yılında tamamlamıştır. 2005 - 2006 yılları arasında Assan Alüminyum’ da makine operatörü olarak, 2006 - 2007 yılları arasında özel bir firmada satış sorumlusu olarak çalışmıştır. 2007 yılından beri TÜBİTAK UME Kimya Laboratuvarları’nda teknisyen ve forklift operatörü olarak görev almaktadır.

 

Seda ŞENGÜL

Ön lisans eğitimini Kocaeli Üniversitesi İnşaat ve Sanayi Boyaları Uygulama Teknolojisi Bölümü’nde 2004 yılında tamamlamıştır.

2007 yılında TÜBİTAK UME Kimya Laboratuvarları’nda teknisyen unvanı ile işe başlamıştır. 2009-2011 tarihleri arasında da Biyoanaliz Laboratuvarı’nda görev yapmıştır. Halen uzman teknisyen unvanı ile Organik Kimya Grubu’nda görev yapmaktadır.

 

Şahin NAR

Kocaeli Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Kimya Teknolojileri Bölümü’nden 2010 yılında mezun olmuştur.

2009 yılında Bayer Türk Kimya San. Ltd. Şti. Tarım Toz ilacı bölümünde operatör yardımcılığı yapmıştır. 2010 yılında Autoliv Cankor firmasında kalite kontrol laboratuvarında çalıştı. 2011-2012 yılları arasında Afganistan’ daki Nato Birleşmiş Milletler Gıda Kontrol Mikrobiyoloji Laboratuvarı’nda laborant olarak görev yapmıştır. Ağustos 2012 yılında TÜBİTAK UME Kimya Laboratuvarları’nda teknisyen unvanı ile işe başlamıştır. Akaryakıtlar için Ulusal Marker Sisteminin Geliştirilmesi ve Sürekli Güncellenmesi Projesi kapsamında teknisyen unvanı ile Ulusal Marker Saha Denetim görevini yürütmektedir.

 

Taner GÖKÇEN

Boğaziçi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü’nden 2002 yılında mezun olmuştur. Yüksek lisansını, Amerika Birleşik Devletleri’nde Worcester Polytechnic Institute Üniversitesi Chemistry and Biochemistry Bölümü’nde 2005 yılında tamamlamıştır. 2007 yılında başladığı İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya Bölümü’nde doktora çalışmasına devam etmektedir.

Bir yıl Amerika Birleşik Devletleri’nde Momenta Pharmaceuticals ilaç firmasında proses geliştirme departmanında araştırmacı olarak çalışmıştır. EMIT (Europe and Metrology in Turkey) Projesi kapsamında Belçika’da bulunan Avrupa Birliği’nin Sertifikalı Referans Malzemeler üretim üssü olan JRC-IRMM Enstitüsü’nde bir yıl araştırmacı olarak çalışmıştır. TÜBİTAK UME’de ISO Guide 34 kalite alt yapısının ve Türkiye’nin ilk sertifikalı referans maddelerinin oluşturulması projelerinde yer almıştır. Akaryakıtlar için Ulusal Marker sisteminin geliştirilmesi, EMRP Projeleri ve kimyasal metroloji alanındaki uluslararası karşılaştırma projelerinde (CCQM). 2006 yılından beri TÜBİTAK UME Kimya Grubu Laboratuvarları’nda kimyasal metroloji kapsamında analitiksel metot geliştirme ve metot validasyonu, organik maddelerin saflık tayinleri, organik sentez konularındaki çalışmalarına uzman araştırmacı olarak devam etmektedir. NMR, GC/MS/MS, LC/MS/MS, HPLC ve Karl Fischer gibi cihazlarda tecrübesi bulunmaktadır.

 

Prof. Dr. Turan ÖZTÜRK

Lisans ve yüksek lisans derecelerini sırasıyla ODTÜ ve İTÜ’de tamamlamıştır. Doktora derecesini University of East Anglia, İngiltere’de tamamladıktan sonra University of Kent at Canterbury, İngiltere’de doktora sonrası çalışmalar yapmıştır. Burada Lawesson’s reagent ve P4S10 kullanarak 1,8-diketondan 1,4-dithiin eldesinde yeni bir yöntem geliştirmiştir. Daha sonra sırasıyla TÜBİTAK MAM da ve ODTÜ’de çalışmış,  İTÜ’de profesör olarak çalışmaya devam etmektedir. British Council Research Fellow, NATO Research Fellow, University of Kent at Canterbury’de Honorary Lecturer ve University of Waterloo, Kanada da Senior Research Fellow olmuştur. Araştırma konuları yeni organik elektronik ve optoelektronik materyallerin geliştirilmesinde yoğunlaşmıştır.