Doç. Dr. Hüseyin SÖZERİ (Laboratuvar Sorumlusu)
İlk, orta ve lise öğreniminin ardından 1988 yılında ODTÜ Fizik Bölümü’ne girmiştir. 1993 yılında mezun oldu ve aynı yıl araştırma görevlisi olarak yüksek lisans eğitimine başlamıştır. 1996 yılında “YBCO yüksek sıcalık süperiletkeninin I-V özelliklerine manyetik alan ve sıcaklığın etkisi” başlıklı çalışması ile tamamlamıştır. 1997 yılında TÜBİTAK UME Manyetik Laboratuvarı’nda araştırıcı olarak işe başlamıştır. 2002 yılında “Yüksek Sıcaklık Süperiletken Malzemelerde Manyetik Akı Dinamiği” konusunda doktora çalışmasını tamamladı ve 2006 yılında Katı Hal ve İstatistiksel Fizik alanında Doç. unvanını aldı. Yüksek sıcaklık süperiletken malzemelerin manyetik özellikleri, katı-yumuşak manyetik malzemeler, nano yapılı süperparamanyetik malzemeler, manyetik jeller, radar soğurucu malzemeler konularında SCI indeksçe taranan dergilerde yayınlanmış 200’e yakın makalesi bulunmaktadır. Aynı zamanda, SCI-indeks kapsamında çeşitli dergilerin hakem listesinde yer almaktadır. TÜBİTAK – Taral projelerinin değerlendirilmesinde görev almaktadır.
Doç. Dr. Uğur TOPAL (Laboratuvar Sorumlusu Vekili)
Lisans, yüksek lisans ve doktora derecelerini sırası ile 1995, 1997 ve 2003 yıllarında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Fizik Bölümü’nden almıştır. 2013 yılında Katı Hal Fiziği alanında Doçent unvanı almıştır. 1995-1999 yılları arasında AİBÜ’de öğretim üyesi olarak çalıştıktan sonra 1999 yılında TÜBİTAK' ta Araştırmacı olarak işe başlamıştır. 4 yüksek lisans, 3 doktora öğrencisinin tez danışmanlığını yapmış, 80 üzerinde uluslararası bilimsel makalenin ve 25 ten fazla hakemli konferans makalesinin çoğunluğunda başyazar olmuştur. Lise öğrencilerini ulusal ve uluslararası projelere hazırlayarak birinciliğe varan derecelere sahip olmalarına katkı sağlamıştır. Yurtiçinde Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Koç Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi ile yurtdışında Slovakya Bilimler Akademisi, Palermo Üniversitesi ve Rusya Bilimler Akademisi gibi saygın üniversitelerdeki saygın akademisyenler ile ortak projeler yürütmüştür. Uluslararası hakemli dergiler olan Electronics Science Technology and Application, Thermal Science and Engineering, Current Chinese Science ve CEOS Nanotechnology and Nanoscience dergilerinin editör kurulunda yer almaktadır. Birçok ulusal/uluslararası konferansa davetli konuşmacı olarak katılmıştır. Alçak yörünge keşif uyduları konum ve yönelim belirleme sensör ve eyleyicileri olan Manyetometre ve Manyetik Tork Çubuğu’nun geliştirilmesi projesinin yürütücülüğünü yapmış, İMECE uydusunda başarılı bir şekilde tarihçe kazanmasına öncülük etmiştir. GPS harici alternatif navigasyon tekniklerinden manyetik navigasyon projesinin ve yeraltına gömülü patlayıcı nesnelerin tespiti üzerine başlatılan manyetik gradiometre projesinin yürütücülüğünü üstlenmiştir.
Dr. Lev DOROSINSKY
Lev Dorosinsky, 1966 yılında Moskova’da doğdu. 1989 yılında Moskova Çelik ve Alaşımlar Enstitüsü’nden mezun olmuştur. Araştırma kariyerine Rusya Bilimler Akademisi KatI Hal Fiziği Enstitüsü’nde başlamıştır. 1994 yılında “ Investigation of the defect structure of YBa2Cu3O7-d single crystals and its effect on the superconducting properties” adlı doktora tezini tamamlamıştır. 1998 yılından itibaren TÜBİTAK-UME’de çalışmaktadır ve 48 adet hakemli dergilerde makalesi bulunmaktadır. İlgilendiği temel araştırma konuları; yüksek sıcak süperiletkenlerinde düzensizlikler, çeşitleri ve oluşumu ve bu malzemelerde manyetik alan penetrasyonu ve tuzaklanması, manyetik akı dinamiği ve manyetik yarı-iletkenlerin manyetik özellikleri sayılabilir.
Dr. Hava CAN
2011 yılında Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümünü bitirdi. 2013 yılında Atatürk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Nanobilim ve Nanomühendislik Anabilim Dalı Nanofotonik bilim dalında yüksek lisans eğitimini tamamladı. Yüksek lisans eğitimi esnasında 111T217 numaralı TÜBİTAK projesinde Bursiyer olarak görev aldı. 2018 yılında Gebze Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fizik Anabilim Dalında doktora eğitimini tamamladı. Doktora eğitimi esnasında TÜBİTAK-UME Manyetik Ölçümler Laboratuarında 113F192 numaralı projede Bursiyer olarak görev aldı. Bursiyerlik görevinin ardından 2017 yılında aynı laboratuarda araştırmacı olarak çalışmaya başladı. Uluslar arası hakemli dergilerde Fluxgate Sensörler üzerine 12 adet makalesi bulunmaktadır. Araştırma ve ilgi alanları arasında manyetik sensör teknolojileri, yönelim ve yörünge kontrol belirleme sensörleri, düşük yörüngeli uyduların eyleyicileri ve sensör tasarımları bulunmaktadır. Evli ve bir çocuk annesidir.