Dr. Süleyman Z. CAN (Laboratuvar Sorumlusu)
Lisans eğitimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Eğitim Fakültesi Kimya Öğretmenliği Bölümü’nde 1999 yılında tamamlamıştır. 1999 - 2002 yılları arasında aynı üniversitenin Kimya Bölümü’nde ‘Atomik Spektrometri İle Sırlı Ortaçağ Anadolu Seramikleri Üzerine Çalışmalar’ konulu teziyle Prof. Dr. O. Yavuz ATAMAN danışmanlığında yüksek lisans çalışması yapan Can, aynı dönemde üniversitede araştırma görevlisi olarak görev yapmıştır. Can, 2003 yılında ABD University of Maryland’de doktora öğrenimine başlamış ve ‘Su/Hava Arayüzeyindeki Organik Tekkatmanlarda Moleküler Yapı ve Organizasyon’ konulu tezini Profesör Robert A. Walker yönetiminde 2008 yılında tamamlayarak mezun olmuştur. 2008 - 2010 yılları arasında National Institute of Standards and Technology (NIST, Gaithersburg, Maryland, ABD) kurumunda doktora sonrası çalışması yapan Can’ın yüzey fiziksel kimyası alanında yayınlanmış beş adet bilimsel makalesi vardır. Can, 2010 yılında TÜBİTAK UME Kimya Grubu Laboratuvarları’nda çalışmaya başlamış ve IPA projesi kapsamında Kasım 2010 - Ekim 2011 tarihleri arasında Institute for Reference Materials and Measurements (IRMM, Geel, Belçika) kurumunda uzun süreli eğitim almıştır.
Betül ARI
Dr. F. Gonca COŞKUN
Doç. Dr. Oktay CANKUR
1974 yılında Balıkesir’in Bandırma ilçesinde doğdu. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi Kimya Eğitimi Bölümü’nden 1995 yılında mezun olmuştur. Yüksek lisans eğitimini yine aynı üniversitenin Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Analitik Kimya Anabilim Dalı’nda 1998 yılında tamamlamıştır. Aynı anabilim dalında başladığı doktora programı kapsamında yaptığı analitik yöntem geliştirme, ön zenginleştirme ve metot validasyonu çalışmalarını 2008 yılında tamamlamıştır. Yüksek lisans ve doktora programlarına devam ettiği 1995-2004 yılları arasında ODTÜ Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü’nde araştırma görevlisi olarak çalışmıştır. 2004 yılında TÜBİTAK NATO-B1 Doktora Sonrası Burs Programı kapsamında aldığı burs ile Cincinnati Üniversitesinde (Ohio, ABD) Prof. Dr. Joseph A. Caruso’nun Araştırma Laboratuvarında kromatografi ve ICP-MS yöntemleriini kullanarak çeşitli örneklerde selenyum türlendirme çalışmaları yapmıştır.
2006 yılında TÜBİTAK UME Kimya Grubu Laboratuvarları’nda uzman araştırmacı unvanıyla çalışmaya başlamıştır. 2009-2011 yılları arasında Kimya Grubu Laboratuvar sorumluluğu görevini yürütmüştür. TÜBİTAK UME’de çalıştığı süre içinde ulusal ve uluslararası araştırma ve geliştirme projeleri hazırlamış ve bu projelerde yürütücülük ve araştırmacı görevi yapmıştır. AB destekli projelerinin hazırlanması ve yürütülmesinde görev almıştır. Ayrıca uluslararası anahtar ve pilot karşılaştırma çalışmalarına katılım sağlamış ve TÜBİTAK UME’nin ölçüm kabiliyetlerinin artırılması çalışmalarına katkı sağlamıştır. Yeterlilik Testleri çalışmalarının düzenlenmesinde ve veri değerlendirmesi çalışmalarında görev almıştır. Kimyasal Ölçümlerde Metot Validasyonu ve Belirsizlik Hesaplamaları konularında eğitimler vermiş olup aynı zamanda Avrupa Birliği destekli TrainMiC programının yetkili eğitimcisidir.