-A +A

Laboratuvarın Yürüttüğü Projeler

​​​​​​TARAL PROJELERİ

  •  
  • 1001  Seramik süperiletken kullanılarak çok düşük manyetik alan tespiti (2009-2012)
  •  
  • 1011 İkili İşbirliği (TÜBİTAK-Slovakia Academy of Science, SAS):  Uzay Kalifiye Manyetometre Ve Uydu Cihazlarında Kullanılmak Üzere Soft Manyetik Nüve Geliştirilmesi (2014-2017).
  •  
  • 1011 İkili İşbirliği (TÜBİTAK-Slovakia Academy of Science, SAS):  Düşük Manyetik Alan Algılama için Hızlı Söndürmeli Manyetik Alaşım Geliştirme (2018-2021).
  •  
  • 1003 Öncelikli Alanlar: Radar soğurucu malzemelerin bor kullanılarak sentezlenmesi ve karakterizasyonu (2014-2016).
  •  
  • 1003 Öncelikli Alanlar:  Yüksek Hassasiyetli Manyetometre Uygulamaları İçin Fe-B Bazlı Camsı Metal Alaşımların Geliştirilmesi (2020-2023)

 

AVRUPA BİRLİĞİ PROJELERİ

Nanomagnetism and   Spintronics (NanoSpin)

Proje Amacı: Manyetik kuvvet mikroskobuna dayalı 100 nm'nin altında uzaysal çözünürlüğe sahip izlenebilir manyetik alan ölçümlerinin geliştirilmesi. Mıknatıslanma dağılımlarının 100 nm'nin altında uzaysal çözünürlükle izlenebilir şekilde belirlenmesine izin veren matematiksel ters çevirme yöntemlerinin geliştirilmesi. İzlenebilir manyetik alan ölçüm tekniğinin yaygınlaştırılması için referans numunelerin geliştirilmesi.

Metrology for Advanced Industrial Magnetics (MetMags)

Proje Amacı:  Avrupa sensör endüstrisi tarafından hassas manyetik sensörlerin geliştirilmesini, üretimini ve kalibrasyonunu teşvik etmek, bunların mevcut ve gelişen teknolojilerdeki uygulamalarını ilerletmektir. Aynı zamanda, bu sensörlerin kalibrasyonu için metrolojik çerçeve oluşturulması amaçlanmıştır.

Nano-scale traceable magnetic field measurements (NanoMag)

Proje Amacı:  Uzaysal olarak çözümlenmiş manyetik alanların güvenilir ve izlenebilir ölçümlerini mikrometre ve nanometre uzunluk ölçeğine kadar genişletmek,  ve bu yeteneği  Avrupa metroloji enstitüleri arasında yaymaktır.

Radiotherapy Coupled with Hyperthermia -Adapting the Biological Equivalent Dose Concept (RaCHy)

Proje Amacı:  Radyoterapinin temel amacı, herhangi bir proliferasyon mekanizmasını durdurmak için tüm kanser hücrelerini yok etmek veya zarar vermektir. Ne yazık ki normal doku toksisitesi dozu sınırlayabilir ve geç etkiler radyoterapi sonrası yaşam kalitesini etkileyebilir, bu nedenle terapötik oranın daha da optimize edilmesi son derece önemlidir. Umut verici bir yaklaşım, radyoterapinin hipertermi ile kombinasyonudur, doku sıcaklığını lokal olarak arttırmak için bir tedavi olup, radyosensitiviteyi büyüklük sırasına göre arttırır. Amaç, hipertermiye bağlı yeni radyoterapi tekniklerinin terapötik oranının optimizasyonu için metrolojik bir çerçeve geliştirmektir. Hipertermi oluşturmak için, terapötik ultrason, elektromanyetik dalga ve manyetik nanoparçacıklar kullanılacaktır.

 

İÇ PROJELER

  • Çelik Levhalarda AC Güç Kaybı ve Manyetik Özelliklerin Ölçümü İçin Single Sheet Tester Sistemi Yapımı (2013-2014)