Dr. Alper İŞLEYEN (Laboratuvar Sorumlusu)
Orta Doğu Teknik Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü'nden 1998 yılında mezun olmuştur. Aynı yıl ODTÜ Fen-Bilimleri Enstitüsü'nde organik kimya alanında yüksek lisans çalışmalarına başlamış ve 2001 yılında tamamlamıştır. Aynı yıl, aynı bölümde doktora çalışmalarına başlamış ve çalışmalarını 2007 yılında bitirmiştir. 1998-2005 yılları arasında ODTÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü'nde araştırma görevlisi olarak görev yapmış ve 2008 yılında Washington State Üniversitesi (Pullman, ABD) Kimya Bölümü'nde doktora sonrası araştırmacı olarak çalışmıştır. 2009 yılında TSK Kara Kuvvetleri Komutanlığı 1. Ordu (İstanbul) Gıda Kontrol Müfreze Komutanlığında Kimyasal Analiz Uzmanı olarak vatani görevini gerçekleştirmiştir. 2010 yılında TÜBİTAK UME Kimya Grubu Laboratuvarları'nda uzman araştırmacı olarak çalışmaya başlamıştır. 2012 yılında Avrupa Komisyonu Ortak Araştırmalar Merkezinde (JRC-Geel, Belçika) referans malzeme üretimi ve sertifikalandırılması konusunda eğitim almış ve çalışmalar yürütmüştür. TÜBİTAK UME’de Referans Malzemeler Laboratuvarının kurulması, mevcut kalite sisteminin önce ISO Guide 34 ve daha sonra ISO 17034 (Referans Malzeme Üreticileri İçin Genel Şartlar) standardına adapte edilmesi ve akreditasyon alınarak TÜBİTAK UME’nin ülkemizin ilk akredite referans malzeme üreticisi olma süreçlerinde aktif görev almıştır. 2013 yılından bugüne laboratuvar sorumlusu olarak TÜBİTAK UME Referans Malzemeler Laboratuvarında görev yapmaktadır. 2015-2018 yılları arasında çevresel ölçümler alanında 3 sertifikalı referans malzeme üretimi ile sonuçlanan, Avrupadan 8 ülke ve 9 ortağın yer aldığı bir ortak araştırma projesinin koordinatörlüğünü yapmıştır.
ISO standart ve klavuz dökümanlarına uygun olarak referans malzeme üretimi konusunda uluslararası (BIPM tarafından organize edilen) ve ulusal (TÜRKAK tarafından organize edilen) çalıştaylarda eğitimler vermiştir. Euro-Asian Cooperation of National Metrology Institutions (COOMET) Referans Malzemeler teknik komitesinde ve Körfez Ülkeleri Metroloji Organizasyonu (GULFMET) kimya teknik komitesinde ülkemizi temsil etmektedir. TÜRKAK’ın gıda sektör komitesinde ve referans malzemeler teknik uzman havuzunda görev almaktadır.
Dr. Alper İşleyen’in yayınlanmış 6 uluslararası araştırma, 1 derleme makalesi ve 7 sertifikalandırma raporu mevcuttur.
Dr. Fatma AKÇADAĞ
Fatma AKÇADAĞ, 1984 yılında girdiği Ankara Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü’nde 1988 yılında Kimya Mühendisi unvanı ile mezun olmuştur. Aynı üniversitede 1992 yılında yüksek lisans, 1997 yılında da doktora çalışmasını tamamlamıştır. 1989-1997 yılları arasında Ankara Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü’nde Araştırma Görevlisi olarak, 1997-1998 yılları arasında da Süper Film San. ve Tic. A.Ş.’de AR-GE mühendisi olarak çalışmıştır. 1998 yılından beri TÜBİTAK UME Kimya Grubu Laboratuvarları’nda Uzman Araştırmacı olarak çalışmaktadır. 2000 yılından bugüne düzenlenmekte olan yeterlilik testlerinin koordinatörlüğünü yapmaktadır.
Dr. Seda Damla ÇAKMAR
İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Bölümü’nden 2007 yılında mezun olmuştur. Aynı yıl İstanbul Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Kimya Bölümü’nde yüksek lisans eğitimine başlamış ve “Salvia adenophylla ve Salvia verticillata subsp. amasiaca Bitkilerindeki Sekonder Metabolitlerin Aktivite Odakli İzolasyonu ve Yari Sentetik Türevlerinin Antioksidan ve Antikolinesteraz Aktivitelerinin İncelenmesi” başlıklı yüksek lisans tezini 2010 yılında tamamlamıştır. Doktora eğitimine 2011 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Kimya Bölümü’nde başlamış ve “Bazi Salvia Türlerinin Sekonder Metabolitlerinin Analizi, Genomik Karakterizasyonu ve Biyolojik Aktivitelerinin İncelenmesi” başlıklı doktora tezini 2017 yılında tamamlamıştır. Mayıs 2012’de TÜBİTAK UME Organik Kimya Laboratuvarı’ nda Araştırmacı unvanıyla işe başlamış, Ekim 2013’de Referans Malzemeler Laboratuvarı’na geçiş yapmıştır. Bu birimde 2015-2019 yılları arasında Uzman Araştırmacı olarak, 2020 yılı başından itibaren Başuzman Araştırmacı olarak çalışmalarını sürdürmektedir. Referans Malzeme Üretimi ve Sertifikalandırılması, Kimyasal Ölçümlerde Metot Geçerli Kılınması Uygulamaları ve Belirsizlik Hesaplamaları, Kromatografik ve Spektroskopik Analiz (LC-HRMS, LC-MS/MS, HPLC, UHPLC, TD-GC/MS, GC-MS/MS, RT-PCR ve ELISA) uygulamalarında, Kimya alanında Yeterlilik Testleri düzenlenmesinde görev almaktadır. ISO/IEC 17025 Laboratuvar Akreditasyon ve ISO 17034 Referans Malzeme Üretim Uygulamalarında kurum iç tetkik denetimleri’nde Denetçi ve Baş Denetçi olarak görev almaktadır. Ayrıca TÜBİTAK UME’nin Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığını sürdürmektedir.
Halen TÜBİTAK UME’de Başuzman Araştırmacı olarak çalışmakta olan Dr. Seda Damla ÇAKMAR’ın Uluslar arası bilimsel dergilerde SCI kapsamında yayınlanmış 8 adet makalesi, 4 adet SRM sertifika raporu mevcuttur.
Dr. Tuğba DIŞPINAR GEZER
Boğaziçi Üniversitesi Kimya Bölümü’nden 2005 yılında lisans derecesini almıştır. Yüksek lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Kimya Bölümü’nde 2007 yılında reaktif polimer yapılar üzerine olan teziyle tamamlayıp aynı yıl Belçika’da bulunan Ghent Üniversitesi’nde doktora çalışmalarına başlamıştır. 2012 yılında dış-uyarıcı ile bozunabilen polimer matriksler konulu doktora çalışmasını tamamlayıp, Türkiye’ye dönmüş ve Bosch Siemens Ev Aletleri (BSH) Çerkezköy Fabrikası’nda Teknoloji Yönetimi Uzmanı olarak çalışmaya başlamıştır. 2017 yılından beri TÜBİTAK UME Kimya Grubu Laboratuvarları’nda Başuzman Araştırmacı olarak görev yapmaktadır.
Dr. Şükran AKKUŞ ÖZEN
Fırat Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümünden mezun olduktan sonra 2008 yılında doğrudan doktora eğitimine başlamış ve ‘Sanayi Bölgelerinde Yetişen Bazı Hiperakümülatör Bitkilerin Metal İçerikleri İle Histidin Düzeyleri Arasındaki İlişkinin İncelenmesi ‘ başlıklı doktora tezini 2012 yılında tamamlamıştır. Analitik Kimya, Bitki ekstraktlarında HPLC-MS ile Amino Asit Tayini, Toprak ve Bitki örneklerinde Türlendirme, Toksik ve kanserojen elementlerin tayini, kromatografik analizler, Gıda örneklerinde Aflatoksin tayini ve Eser elementlerin önderiştirilmesi konularında tecrübe sahibidir. 2017 yılından beri TÜBİTAK UME Kimya Grubu Laboratuvarları’nda Uzman Araştırmacı olarak çalışmaktadır.
Hatice ALTUNTAŞ
Mersin Üniversitesi Mersin Meslek Yüksekokulu Kimya Bölümü’nden 2002 yılında mezun olmuştur. Mezuniyetini takiben 2002-2003 yılları arasında, Duratek Koruyucu Malzemeler San. ve Tic. A.Ş’ de kalite kontrol laboratuvarında kalite kontrol sorumlusu olarak görev yapmıştır. 2003 yılında Tosaf Plastik firmasının İsrail’deki Ar-Ge laboratuvarında plastik, pigment, masterbatch, plastik katkı maddeleri konularında eğitim aldıktan sonra Tosaf Plastik firmasının Türkiye’deki Ar-Ge laboratuvarında 2003-2006 yılları arasında renk uzmanı olarak çalışmıştır. 2006 yılında, TÜBİTAK UME’de yürütülmekte olan “Akaryakıtlar için Ulusal Marker Sisteminin Geliştirilmesi ve Sürekli Güncellenmesi” adlı endüstri projesinde çalışmak üzere teknisyen unvanı ile göreve başlamıştır. 2006 yılından beri TÜBİTAK UME Kimya Laboratuvarları’nda uzman teknisyen olarak görev yapmaktadır.
Gökhan AKTAŞ
Darıca Aslan Çimento Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Anadolu Teknik Lisesi-Kimya bölümünden, 2009 yılında mezun olmuştur. Kocaeli Üniversitesi / Köseköy Meslek Yüksekokulu Kimya Teknolojisi bölümünü 2011 yılında bölüm birinciliğiyle bitirmiştir. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi / İşletme bölümünden 2013 yılında mezun olmuştur. Murat Ticaret Kablo San. ve Tic. A.Ş. de Laboratuvar Sorumlusu olarak görev yapmıştır 2011 yılında göreve başlamış ve 2013 yılında vatani görevini yapmak üzere ayrılmıştır. 2014 yılında, kısa bir süre Sami Tongun Cam Elyaf Polyester Ürün A.Ş. de AR-GE bölümünde çalışmış ve sonrasında Murat Ticaret Kablo San. ve Tic. A.Ş. de Laboratuvar Sorumlusu olarak 2014 yılında işe başlamış 2015 yılında ayrılmıştır. Aynı yıl TÜBİTAK - Ulusal Metroloji Enstitüsü (UME) de AR-GE Teknisyeni olarak göreve başlamıştır. 2015 yılından beri TÜBİTAK UME Kimya Laboratuvarı’nda uzman teknisyen olarak görev yapmaktadır.